Je bekijkt nu Aanschaf van een Australian Labradoodle: dit moet je weten!
Voordat je een Australian Labradoodle aanschaf - dit moet je weten!

Aanschaf van een Australian Labradoodle: dit moet je weten!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tip

Bij het zien van een Australian Labradoodle ben je natuurlijk meteen verkocht. Dat schattige snuitje geeft je meteen een glimlach van oor tot oor. Toch is het verstandig om een hond / Australian Labradoodle niet als impulsaankoop te nemen en er goed over na te denken. Een hond neem je nooit voor tijdelijk. In deze blog vertel ik wat je moet weten bij de aanschaf van een Australian Labradoodle.

Lees je van te voren in over de Australia Labradoodle

Lees verschillende trainingsboeken voor de nieuwe pup arriveert. Lees je in over het gedrag van de honden, de nadelen van honden en hoe je het beste je pup kunt opvoeden. Het volgen van een puppycurcus is ook echt een aanrader wanneer je de hond in huis hebt. Maar je kunt natuurlijk ook een keer gaan kijken bij een puppy training en zien hoe andere hun pup opvoeden. Zo zie je meteen of het iets voor je is.

Labradoodles kosten (veel) geld

Veel mensen zien alleen de leuke kant van een hond. Maar honden zijn ook duur, geven problemen en kunnen luidruchtig zijn. En wat veel mensen vergeten is dat honden slordig zijn. Als je even niet oplet dan hebben ze een schoen in hun bek of iets anders, waar je niet blij van wordt. Vooral als ze jong zijn weten ze hun eigen knuffels nog niet goed te onderscheiden van jouw spullen. Vergeet ook niet de (onverwachtse) bezoekjes aan de dierenarts, die kunnen ook erg oplopen. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van een Australian Labradoodle.

Labradoodles hebben aandacht nodig

Honden hebben in het algemeen veel aandacht nodig. Labradoodles zijn honden die nog net even wat extra aandacht nodig hebben. Zo houden Labradoodles van een goede wandeling, beweging is erg belangrijk voor deze honden. Maar ook hebben ze qua verzorging extra aandacht nodig. Labradoodles moeten regelmatig geborsteld worden en om de zoveel maanden is een trimbeurt nodig. Labradoodles zijn erg op mensen gericht, spelen met de baasjes vinden ze dan ook fantastisch. Ook hier moet je regelmatig even tijd voor vrij maken.

Hondenbelasting en regels

Voordat je een Labradoodle aanschaft is het goed om uit te zoeken hoeveel hondenbelasting je moet betalen en wat de regels zijn voor honden in je omgeving. Hoewel je natuurlijk het liefst je hond zo veel mogelijk los wil laten lopen is het wel verstandig om de wetten en regels te kennen. Het oplopen van een boete is natuurlijk zonde van het geld.

Inleveren op vrijheid

Iets waar mensen vaak te makkelijk over denken is het inleveren op vrijheid door het nemen van een labradoodle. Wanneer de hond eenmaal in huis is krijg je er een verantwoordelijk bij, namelijk: het opvoeden en verzorgen van je hond. Even de deur dichttrekken om een weekendje weg te gaan doe je niet meer zo makkelijk. Je zal een oppas moeten regelen of een hondvriendelijke accommodatie moeten boeken, zodat je hond mee kan op vakantie.

Een hond is niet tijdelijk

Zeker in tijden als deze pandemie zijn mensen snel in staat een hond aan te schaffen. Ze hebben nu alle tijd voor zo’n lief beestje en kunnen alle aandacht geven. Houd er rekening mee dat wanneer de pandemie voorbij is het ‘normale’ leven weer terugkeert en je veel minder tijd en aandacht kunt geven aan je hond! Een hond is nooit tijdelijk, een hond schaf je aan voor zijn hele leven. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van een Australian Labradoodle.

Ben jij binnenkort eigenaar van een Labradoodle?

In het eBook “Labradoodle Geheimen” kun je op een leuke manier leren hoe je door middel van positieven methodes jouw (Australian) labradoodle kunt op voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Lees meer over het eBook Labradoodle Geheimen.

Meer Labradoodle tips

Wat kost een Labradoodle

Hondenspullen: wat moet ik aanschaffen voor mijn Labradoodle pup

Veel gestelde vragen over de Australian Labradoodle

Handboek: Labradoodle Geheimen

Leuke hondennamen voor een Australian Labradoodle

Waarom een Australian Labradoodle, mijn ervaringen!

Verzorging van de Australian Labradoodle

Wanneer zijn Australian Labradoodle pup beschikbaar?

Australian Labradoodles zijn allergie- en astma-vriendelijk en hebben een vacht die weinig tot niet verhaart. Een Australian labradoodle is kruising tussen een labrador en een poedel. Lees hier meer over de Australian Labradoodle