Australian Labradoodle pup zonder wachtlijst

Het vinden van een Australian Labradoodle zonder wachtlijst is bijna niet te doen in Nederland. Er is veel vraag naar Australian Labradoodles en zeker door de toename in de vraag naar honden in de coronapandemie is het onmogelijk om een Labradoodle te krijgen zonder wachtlijst.

Wat houdt een wachtlijst bij honden in?

Bij het aanvragen van een Australian Labradoodle bij een erkende fokker kom je op een lijst te staan. Deze lijst is altijd op volgorde van aanvragen, je komt dus altijd achteraan op de lijst te staan. Als er een nestje geboren wordt wordt de lijst netjes afgegaan om te kijken wie er als eerste een pup mag uitzoeken.

Welke pup krijg welk baasje?

Bij sommige Labradoodle fokkers is het onmogelijk om zelf een pup uit te kiezen en wordt er een pup aangewezen door de fokker. Hierbij wordt gekeken naar het karakter van de Labradoodle en de woonsituatie en de motivatie van de baasjes. Zo wordt er bijvoorbeeld voorkomen dat een energieke hond terecht komt bij oudere mensen, maar terecht komt bij een gezin. Maar deze regels verschillen weer per fokker. Vaak vindt er ook nog een kennismakingsgesprek plaats tussen de fokker en de toekomstige eigenaren van de pup.

Het krijgen van een Australian Labradoodle is een heel proces, geduld moet je zeker hebben, maar het is het absoluut waard.

HOE WEET IK WAT BETROUWBARE FOKKERS ZIJN?

Om een goede fokker te kiezen kun je het beste deze lijst van de Australian Labradoodle Association Europe. raadplegen. In deze lijst vind je de fokkers die zijn aangesloten bij de Australian Labradoodle Association Europe. Zij onderschrijven de gestelde regels en afspraken en streven hetzelfde doel na; het op verantwoorde wijze fokken van Australian Labradoodles.

Aan het voorbereiden?

Ben je aan het voorbereiden op de komst van je pup en benieuwd wat je allemaal moet aanschaffen? Ik heb een handig hondenspullen lijstje gemaakt, waarin je precies ziet wat je niet moet vergeten te kopen.

Handboek

Ook ik heb in het begin moeite gehad en vragen gehad over de opvoeding van mijn pup. Gelukkig zijn er handige boeken van labradoodle experts, die boordevol tips staan. Zo kan ik je Labradoodle Geheimen adviseren. Een boek vol met praktische tips die de basis vormen voor de opvoeding en verzorging van jouw Australian Labradoodle. Lees meer over Labradoodle Geheimen

Meer Labradoodle tips:

Wat kost een Labradoodle

Veel gestelde vragen over de Australian Labradoodle

Leuke hondennamen voor een Australian Labradoodle

Aanschaf van een Australian Labradoodle: Dit moet je weten!

Handboek: Labradoodle Geheimen

Wanneer zijn Australian Labradoodle pup beschikbaar?

Verzorging van de Australian Labradoodle