Je bekijkt nu Hondvriendelijke accommodaties in Nederland, Duitsland & Frankrijk
Hondvriendelijke accommodaties in Nederland, Duitsland en Frankrijk

Hondvriendelijke accommodaties in Nederland, Duitsland & Frankrijk

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Tip

Hondvriendelijke accommodaties vind je in ieder land. Zo zijn er veel hondvriendelijke hotels en vakantieparken in Nederland, Duitsland en Frankrijk, alleen is het soms lastig om de juiste accommodatie te vinden. Wij hebben speciaal voor jou een lijstje gemaakt met leuke hotels en vakantiehuizen in Nederland, Duitsland en Frankrijk waar jouw trouwe viervoeter ook welkom is. Laat je nu inspireren voor je volgende reis samen met je buddy!

Hondvriendelijke accommodaties in Nederland

 • Vakantiepark De Krim: Dit vakantiepark op Texel is speciaal ingericht voor honden, met speciale wandelroutes, een hondenlosloopgebied, een hondenwashok en een hondenopvang.
 • Hotel de Witte Brug in Ouddorp: Dit hotel biedt honden een eigen bed, een eigen voer- en drinkbak en een welkomstpakket.
 • Vakantiepark Nooitgedacht: Dit vakantiepark in Zeeland biedt honden een eigen bed, een eigen voer- en drinkbak en wandelroutes in de omgeving.
 • Landal Vlieduyn: Dit park biedt accommodaties die geschikt zijn voor honden. Landal Vlieduyn ligt op 400 meter van het strand, een heerlijke strandwandeling is dus zo gemaakt.
 • Vakantiepark De Wijde Blick: Dit vakantiepark in Drenthe biedt honden een eigen bed, een eigen voer- en drinkbak en wandelroutes in de omgeving.
 • Vakantiepark De Heivlinder: Dit vakantiepark in Noord-Holland biedt honden een eigen bed, een eigen voer- en drinkbak en wandelroutes in de omgeving.

Er zijn in Nederland nog veel mee hondvriendelijke vakantieparken en hotels. Om de juiste accommodatie te vinden kun je het beste zoeken via Booking en dan filteren voor het juiste resultaat.

Hondvriendelijke accommodaties in Duitsland

 • Ferienpark Winterberg: in de mooie Duitse regio Noord-Rijnland-Westfalen op 1,8 km van Kahler Asten vind je dit mooie hondenvriendelijke vakantiepark.
 • Hotel Traube Tonbach: Dit mooie hondvriendelijke 5-sterrenhotel bevindt zich in het schilderachtige Zwarte Woud op 4 km van Baiersbronn.
 • Ferienpark Müritz: Dit hondenvriendelijke vakantiepark ligt direct aan de haven in Rechlin. Ferienpark Müritz biedt moderne appartementen met gratis WiFi en een prachtig uitzicht op de Müritz.
 • Hotel Alte Mühle: Dit hondvriendelijke 4-sterrenhotel ligt in een rustige omgeving, vlakbij het centrum van de stad. Hotel Alte Mühle wordt omgeven door veel groen, waardoor een mooie wandeling met de hond zo gemaakt is.

Er zijn in Duitsland nog veel mee hondvriendelijke hotels en vakantieparken. Om de juiste accommodatie te vinden kun je het beste zoeken via Booking en dan filteren voor het juiste resultaat.

Hondvriendelijke accommodaties in Frankrijk

 • Le Château des Marais in Vendée: het hondvriendelijke Hôtel Particulier CHÂTEAU DES MARAIS Proximité ligt in Saint-Philbert-de-Grand-Lieu, op 30 km van het Kasteel van de Hertogen van Bretagne.
 • Le Clos Des Cambres: Bed & Breakfast Le Clos Des Cambres ligt in Les Arcs sur Argens, op 33 kilometer van het treinstation Saint-Raphaël. Huisdieren zijn hier toegestaan.
 • Dans le Jardin de Marie: het hondvriendelijke Dans le Jardin de Marie ligt in Bouxwiller en wordt omgeven door 60 hectare land.
 • Le Clos Des Lys: het huisdiervriendelijke vakantiehuis Le Clos Des Lys ligt in Saint-Georges-d’Oléron en heeft een tuin. Er is gratis WiFi en een terras beschikbaar.

Er zijn in Frankrijk nog veel mee hondvriendelijke hotels en vakantieparken. Om het juiste hotel of vakantiepark te vinden kun je het beste zoeken via Booking en dan filteren voor het juiste resultaat.

Zoeken naar hondvriendelijke accommodaties

Wist je dat je heel snel via Booking.com op hondvriendelijke accommodaties kunt zoeken. Met een paar klikken kun je exact zien welke accommodaties in een land hondvriendelijk zijn. Klik hier en probeer het zelf maar eens

* Kijk altijd goed voor het boeken of de accommodatie nog steeds hondvriendelijke accommodaties aanbiedt. Het kans soms namelijk voorkomen dat regels en voorwaarden veranderen.

Meer manieren om hondvriendelijke accommodaties te vinden

 1. Zoeken op websites die zich specifiek richten op hondvriendelijke accommodaties, zoals BringFido.com of DogFriendly.com.
 2. Gebruik zoekfilters op gewone boekingswebsites, zoals Booking.com of Airbnb, om alleen accommodaties te zien die honden toelaten.
 3. Vraag aan andere hondeneigenaren of zij een goede accommodatie hebben gevonden.
 4. Vraag het aan de accommodatie zelf of ze honden toelaten.
 5. Zoek naar campings of vakantieparken waar honden welkom zijn.

Wat betaal je extra als je je hond meeneemt?

In generiek zou een hondvriendelijke accommodatie ongeveer hetzelfde kosten als een reguliere accommodatie. Sommige accommodaties kunnen echter een toeslag vragen voor honden, bijvoorbeeld een meerprijs per hond per nacht. Dit varieert vaak tussen €10 en €25.

Wat zijn de meest hondvriendelijke landen?

 1. Duitsland
 2. Frankrijk
 3. Nederland
 4. België
 5. Verenigd Koninkrijk

Hier moet je op letten als je gaat reizen met een hond

Als je gaat reizen met een hond, zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten:

 1. Vervoer: Zorg ervoor dat je een veilige en comfortabele manier hebt om je hond te vervoeren, zoals een hondenbench of een hondentas voor in de auto of een speciaal hondenvak in het vliegtuig.
 2. Vaccinaties en vergunningen: Zorg ervoor dat je hond up-to-date is met zijn vaccinaties en dat je de benodigde vergunningen hebt voor de landen waar je naar toe gaat.
 3. Voeding en medicatie: Zorg ervoor dat je voldoende voeding en medicatie voor je hond meeneemt en dat je de juiste maaltijden klaarmaakt voor je hond.
 4. Temperatuur: Houd rekening met de temperatuur en de weersomstandigheden van de bestemming, zorg ervoor dat je hond niet oververhit raakt of te veel in de kou staat.
 5. Verzekering: zorg voor een verzekering voor je hond, zodat je verzekerd bent van eventuele onvoorziene kosten.
 6. Regels van een land: houd altijd rekening met de regels betreft het reizen met een hond. In sommige landen is het meenemen van je hond tijdens het reizen bijvoorbeeld niet toegestaan of moet een hond eerst bepaalde vaccinaties hebben of in quarantaine.

Mochten we meer mooie (hondvriendelijke) hotels en vakantieparken tegenkomen, dan zullen we dit lijstje later aanvullen. Waar je ook met je hond naartoe gaat dit jaar: wij wensen je een hele fijne vakantie met je trouwe viervoeter!

Op deze pagina maken wij gebruik van affiliate, lees meer hierover in onze disclaimer.