Je bekijkt nu Het karakter van een Australian Labradoodle
Het karakter van een Australian Labradoodle

Het karakter van een Australian Labradoodle

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tip

Het karakter van een Australian Labradoodle – Er is natuurlijk al heel veel over het karakter van een Australian Labradoodle geschreven. Labradoodles zijn slimme en zeer sociale honden en vinden het prettig om onder de mensen te zijn. Als ik kijk naar mijn Australian Labradoodle Joey, dan kloppen deze eigenschappen zeker. Joey is graag bij mij in de buurt en als ik met haar in het park loop dan kiest zij er 9 van de 10 keer voor om eerst het baasje gedag te zeggen en dan pas de hond te begroeten.

Vinden Australian Labradoodle het fijn om alleen te zijn? 

Volgens mij vinden honden het in het algemeen niet zo leuk om alleen te zijn, spelen of knuffelen met de baasjes is natuurlijk veel leuker. Toch zit er natuurlijk verschil in ras en natuurlijk karakter. Als ik kijk naar mijn Australian Labradoodle dan vindt ze het niet vervelend om alleen te zijn, ze weet ook precies wanneer wij weg gaan, ze zoekt dan namelijk een vast plekje op. Wij geven haar altijd als wij het huis verlaten een beloning zodat ze daar in de tussentijd van kan genieten. Het grappige is wel dat zij deze vaak bewaart totdat wij weer terug zijn. Het verschilt dus echt per karakter. Om er bij je eigen Australian Labradoodle achter te kunnen komen, moet je gewoon een paar keer uitproberen en kijken hoe het gaat. Als ze bij het verlaten niet piept, dan is dat al een teken dat het goed gaat. 

Hoe lang kan een Australian Labradoodle alleen zijn? 

Er wordt vaak gezegd dat honden maximaal 6 uur alleen kunnen zijn, ik vind dat zelf wel aan de lange kant. Ik probeer altijd maximaal 5 uurtjes haar alleen te laten. Het verschilt ook wel aan het tijdstip wanneer je jouw hond alleen laat. In de avond, wanneer het donker is, zal de hond er minder moeite mee hebben omdat hij toch wel gaat slapen. Als het overdag is en er een hoop lawaai op straat is, zal de hond er meer moeite mee hebben. Ook dit verschilt weer per karakter. 

Wanneer en hoe lang speel je met een Australian Labradoodle? 

Net als andere honden zijn Australian Labradoodle gek op spelen. Het begint al vaak in de ochtend wanneer er vaak al direct een speeltje wordt gepakt om maar te kunnen spelen. Probeer met een Australian Labradoodle een paar keer per dag te spelen. Ze moeten altijd even hun energie kwijt en dan is een touw altijd wel een leuk hondenspeeltje. Ga hooguit een kwartier spelen en geef dan de hond weer even rust. Ik merk zelf als mijn hond over een bepaalde grens heen gaat dat hij té actief wordt. Zodra ik dat zie, leg ik het speeltje waarmee ik op dat moment aan het spelen ben weg zodat hij weer even rustig kan worden. Op zo’n moment moet je niet doorgaan, dat is namelijk niet goed voor de hond. Morgen weer een dag, moet je maar denken. 

Meer handige tips volgen snel!

Boektip: Labradoodle Geheimen

Lees ook de volgende Australian Labradoodle tips: 

Verzorging labradoodle

Wanneer moet je een Australian Labradoodle nemen?

Aanschaf van een Australian Labradoodle: Dit moet je weten!

Tips bij de opvoeding van een Australian Labradoodle