Labradoodle opvoeden

Labradoodle opvoeden

Op internet kun je veel informatie vinden over het opvoeden van een Australian Labradoodle. Toch is het altijd fijn om advies te kunnen krijgen van een ervaren iemand.

Australian Labradoodle opvoeden

In deze blog deel ik wat persoonlijke tips over mijn Australian Labradoodle en vertel ik je welke informatiebronnen ik heb gebruikt tijdens het opvoeden van mijn Australian Labradoodle.

Neem de tijd voor je pup

Mijn eerste tip is, en dat is meteen een hele belangrijke tip, neem alleen een Australian Labradoodle als je ook echt daadwerkelijk tijd hebt om hem goed op te kunnen voeden. Honden en Labradoodles in het speciaal hebben echt aandacht nodig en zeker wanneer ze pup zijn. Om het beste uit je Labradoodle te kunnen halen is regelmaat, rust en orde belangrijk.

Goede rolverdeling

Bij het opvoeden is de rolverdeling tussen hond en baas belangrijk. Jij bent de baas. Zorg voor een natuurlijk rolverdeling en ga nooit fysiek straffen of corrigeren, bij fysiek straffen kan de hond bang voor je worden en dat wil je absoluut niet hebben.

Pup zindelijk maken

Bij het zindelijk maken van je pup is het ook belangrijk dat je consequent blijft en zoveel mogelijk (wanneer de pup signalen geeft) naar buiten gaat en hem zijn behoefte laat doen. Probeer dit meteen op een stuk gras te doen zodat hij gewenning krijgt aan het plassen en poepen op gras. Geef hem nadat hij zijn behoefte heeft gedaan direct een beloning zodat hij weet dat hij iets goeds heeft gedaan. Mocht hij toch binnen poepen of plassen, wordt dan niet boos, maar zorg dat je de volgende keer wel op tijd bent om naar buiten te gaan. Lees meer over het zindelijk maken van je pup

Wandelen met de labradoodle

Maak ook regelmatig een wandeling. Honden kunnen soms flink trekken als je ze uitlaat. Zeker pups, die alles natuurlijk nieuw en leuk vinden. Als je dit wil afleren, stop dan direct met lopen als de lijn strak is wanneer de pup trekt en blijf even stilstaan. Wanneer de lijn weer slap is beloon je de hond en vervolg je de wandeling. Blijf ook hier weer consequent mee.

Spelen met de labradoodle

Ook spelen is onderdeel van de opvoeding. Maak regelmatig even tijd vrij om met je hond te gaan spelen. Als de hond zelf met een speeltje aankomt, ga dan niet direct spelen, maar bepaal zelf het moment om te spelen. Zorg er ook voor dat de hond goed luistert naar jouw commando’s. Dit kun je trainen door regelmatig het commando te gebruiken en wanneer de hond goed reageert direct te belonen. En zorg ook dat iedereen in de familie dezelfde commando’s gebruikt.

Aan het voorbereiden?

Ben je aan het voorbereiden op de komst van je pup en benieuwd wat je allemaal moet aanschaffen? Ik heb een handig hondenspullen lijstje gemaakt, waarin je precies ziet wat je niet moet vergeten te kopen.

Handige hulpmiddelen voor de opvoeding van je pup

Ook ik heb in het begin moeite gehad en vragen gehad over de opvoeding van mijn pup. Gelukkig zijn er handige boeken van labradoodle experts, die boordevol tips staan. Zo kan ik je Labradoodle Geheimen adviseren. Een boek vol met praktische tips die de basis vormen voor de opvoeding en verzorging van jouw Australian Labradoodle. Lees meer over Labradoodle Geheimen

Meer labradoodle tips

Wat kost een Labradoodle

Veel gestelde vragen over de Australian Labradoodle

Handboek: Labradoodle Geheimen

Verzorging van de Australian Labradoodle