Je bekijkt nu Veel gestelde vragen over (Australian) labradoodles!
Veelgestelde vragen over de australian labradoodle

Veel gestelde vragen over (Australian) labradoodles!

Wie op het punt staat een Australian Labradoodle in huis te nemen heeft natuurlijk vragen die hij graag beantwoord wilt hebben. Hierbij de meest gestelde vragen met een persoonlijk antwoord van ons.

Heeft een labradoodle extra verzorging nodig?

Labradoodles hebben zeker extra verzorging nodig. Vanwege hun vacht is het verstandig om minimaal 1 keer per week de hond goed te borstelen. Zo zorg je ervoor dat de vacht niet gaat klitten en er geen viezigheid in blijft hangen. Mocht je tijd hebben om het vaker per week te doen, dat zouden wij dat wel aanraden.

Hoeveel beweging heeft een labradoodle nodig?

Het is lastig om een tijd aan te geven, maar een labradoodle heeft zeker een goede wandeling per dag nodig. Maak een mooie avondwandeling van minimaal een half uur, zodat de hond aan zijn beweging komt. Ook het spelen met een bal, frisbee zijn leuke manieren om de hond fit te houden.

Hoe is de omgang van een labradoodle met kinderen?

Labradoodles gaan erg goed om met kinderen. Het zijn dan ook niet voor niets echte familiehonden. Als je een gezin hebt dan is het nemen van een labradoodle een zeer goede keuze. Wij hebben zelf nog nooit gehoord dat het eigenlijk niet goed ging.

Moet ik met mijn labradoodle op puppy cursus?

Het is natuurlijk niet verplicht, maar het kan wel erg helpen bij de opvoeding van je hond. Wij hebben het zelf wel gedaan en hebben er nu erg veel profijt van. Op zo’n cursus leer je technieken en bekijk je veel dingen van een ander perspectief. Jij en je hond kunnen er alleen maar beter van worden. Waarom niet proberen, toch?

Ik heb al een andere hond, is het dan verstandig om een labradoodle erbij te nemen?

In principe gaan labradoodles goed om met andere honden. Maar dit kan wel verschillen qua karakter en of de hond bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt met een andere hond. Als je een labradoodle als puppy in huis haalt, gaat het 9 van de 10 keer gewoon goed.

Wanneer moet ik een Labradoodle nemen?

Je moet zeker een labradoodle nemen als je:

  • een vrolijke hond zoekt
  • allergisch bent voor honden
  • tijd hebt om een hond goed te verzorgen
  • van lange wandelingen houdt
  • kinderen hebt en een gezinshond zoekt.

Ik twijfel of ik een labradoodle wel goed kan opvoeden, wat kan ik het beste doen?

Op internet, maar ook in boeken kun je ontzettend veel informatie vinden over het opvoeden van labradoodles en honden in het algemeen. Tegenwoordig zijn er ook handige eBooks waar eigenlijk alle informatie in staat om jouw labradoodle zo goed mogelijk op te kunnen voeden. Een eBook wat wij kunnen aanraden is ‘Labradoodle Geheimen‘.

Welke hondenspullen heb ik allemaal nodig voor mijn labradoodle pup?

Ben je aan het voorbereiden op de komst van je pup en benieuwd wat je allemaal moet aanschaffen? Ik heb een handig hondenspullen lijstje gemaakt, waarin je precies ziet wat je niet moet vergeten te kopen.

Deze pagina met veelgestelde vragen wordt regelmatig geüpdate

Meer leuke labradoodle tips

Over de Australian labradoodle

Verzorging van de labradoodle

Wanneer zijn Australian Labradoodle pup beschikbaar?

Reizen met een labradoodle

Boektip: Labradoodle geheimen