Je bekijkt nu Waarom een Australian Labradoodle? Mijn ervaringen!
Waarom een Australian Labradoodle? Mijn ervaringen!

Waarom een Australian Labradoodle? Mijn ervaringen!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tip

Wanneer en waarom moet je nou een Australian Labradoodle in huis nemen? Mijn Australian Labradoodle Joey is nu ondertussen 5,5 jaar oud. Een schat is het!! Geen dag spijt van gehad. Zoveel liefde krijg je van zo’n beestje.

Voordat je een hond neemt heb je natuurlijk wat twijfels: is de Australian Labradoodle wel een hond voor mij? Past een ander soort hond niet beter bij mij? Allemaal vragen die je van te voren hebt en waar je pas antwoord op krijgt als je er eentje hebt. Maar die vragen waren bij mij echt onterecht, want ik zou niets anders meer willen dan een Labradoodle. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Sociale beesten

Australian Labradoodles zijn zulke sociale beesten. Ze zijn echt ‘part of the family’. Ook op straat zoeken ze graag de mensen op om even gedag te zeggen, maar ook met andere honden gaat het vaak goed. Even spelen met andere honden op een grasveld vinden ze dan ook geweldig om te doen. Het fijne aan Australian Labradoodles vind ik zelf ook dat ze goed en voorzichtig omgaan met kinderen, mits je ze goed opvoed natuurlijk. Het is daarom ook echt een familiehond.

Hypo-allergene hond

Ik heb al eerder een stuk geschreven over de vacht. Maar de Australian Labradoodle is een hypo-allergene hond en daardoor krijg je geen allergische reacties (98% vrij). Hier zijn soms in de media de meningen over verdeeld, maar uit eigen ervaring kan ik vertellen dat zelf nooit een allergische reactie heb gemerkt bij het knuffelen van mijn labradoodle. Ik ben zelf namelijk gevoelig voor huisstofmijt en ook op pollen kan ik soms heftig reageren. Met andere dieren merk ik soms dat ik bij het aaien een allergische reactie krijg, maar bij de Australian Labradoodle heb ik dit nooit gemerkt. Voor mij is dat een groot voordeel, want het zou vervelend zijn als je allergisch bent voor je eigen huisdier.

Speelse honden

Als je een Australian Labradoodle in huis neemt moet je wel tijd hebben. Ze houden namelijk echt van spelen, het liefst dan ze dat de hele dag door. Ik vind het zelf heerlijk dat mijn hond lekker speels is, een hond die alleen maar lui is vind ik persoonlijk niks. Af en toe in de tuin met een bal spelen is dan ook iets wat ik regelmatig doe. Ook even uitwaaien en rennen op het strand vinden ze heerlijk.

Knuffelbeesten

Naast het spelen overdag vinden ze het ook heerlijk om in de avond lekker bij je op de bank te gaan liggen, het liefst zo strak mogelijk tegen je aan. Want wanneer het baasje opstaat moeten ze het wel als eerste doorhebben natuurlijk.

Waaks & lief

Mijn Australian labradoodle is waaks, maar blaft niet om elk geluidje wat ze hoort. Wanneer er vreemde mensen voor de deur staan, laat ze wel even van zich horen, maar dat vind ik alleen maar goed. Wanneer wij op een dag een aantal uren weggaan kan zij prima alleen thuisblijven. Vaak gaat ze dan op de bank slapen of in haar bench.

Ze heeft ook nog nooit iets van ons kapotgemaakt. Ze weet goed het verschil tussen haar eigen knuffels en onze spullen. Dit kun je prima aanleren bij Australian Labradoodles. Wat dat betreft zijn het hele slimme beesten, die je goed kunt opvoeden en snel gehoorzaam zijn wanneer je consequent blijft bij de opvoeding.

Heb je vragen of twijfels over de opvoeding van jouw Australian Labradoodle, misschien kan het handige boek ‘Labradoodle Geheimen‘ je een handje helpen.

Labradoodle Geheimen

Meer Australian Labradoodle tips:

Voor de laatste doodle tips, volg mij hier op Facebook

Krijg je binnenkort een pup is huis? Alles over het aanschaffen van hondenspullen voor je pup lees je hier.