Wat kost een labradoodle?

Wat kost een labradoodle?

Wat kost een Australian Labradoodle? Wat is het prijsverschil tussen een mini en medium Labradoodle en hoe weet ik of een fokker betrouwbaar is? Op die vragen geef ik in deze blog antwoord.

Wat kost een Labradoodle pup?

De prijzen van een Australian Labradoodle verschillen per fokker, de prijzen kunnen ook enorm verschillen. Maar gemiddeld ligt de prijs voor een Australian Labradoodle tussen de €1800 en €2000 euro. Dit is inclusief inentingen, paspoort, ontworming en certificaat van afstamming. De castratiekosten zitten hier niet bij inbegrepen.

Wat zijn de overige kosten?

Naast het aanschaffen van de hond komen er natuurlijk ook nog extra kosten. Zoals hondenspullen, voeding, castratiekosten, kosten van bezoekjes aan de dierenarts en de verzorging van de Australian Labradoodle. Deze overige kosten variëren natuurlijk, hoe gezonder en fitter de hond is hoe minder vaak je bijvoorbeeld langs de dierenarts hoeft.

Hondenbelasting

Over het algemeen ligt de prijs van hondenbelasting tussen de €90 tot €100 per jaar. Maar de prijs van hondenbelasting verschilt per gemeente. Gelukkig heffen steeds meer gemeente de hondenbelasting op, misschien heb jij ook wel geluk met jouw gemeente.

Jaarlijkse kosten

De jaarlijkste terugkerende kosten voor een (labradoodle) hond liggen rond de 1000 euro. Denk hierbij aan inentingen, ontwormen, antivlooimiddel, verzekering, voer, hondenbelasting, hondentraining en de trimsalon. In het eerste levensjaar, als de hond een pup is, zijn deze kosten een stuk hoger. Houdt rekening met 1.200 tot 2.250 euro.

Wat is het prijsverschil tussen een mini en medium size?

Bij veel fokkers zit geen verschil tussen de mini en de medium labradoodle maar bij sommige fokkers wel. Vraag dit na bij de fokker zelf. De prijs voor een mini heeft vooral te maken met de ouders en familielijn waaruit ze komen.

Hoe weet ik wat betrouwbare fokkers zijn?

Om een goede fokker te kiezen kun je het beste deze lijst van de Australian Labradoodle Club raadplegen. Hierin plaatsen zij betrouwbare labradoodle fokkers.

Koop geen hond op marktplaats

Koop altijd een hond via een fokker en niet via marktplaats. Zo voorkom je dat je opgelicht wordt. Goede fokkers hebben namelijk Marktplaats helemaal niet nodig. Controleer ook altijd goed de papieren bij het aanschaffen van een Labradoodle.

Binnenkort het baasje van een labradoodle?

In het nieuwe eBook “Labradoodle Geheimen” kun je op een leuke manier leren hoe je door middel van positieven methodes jouw (Australian) labradoodle kunt op voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Lees meer over het eBook Labradoodle Geheimen.