Labradoodle prijs: wat kost een labradoodle?

Wat kost een Australian Labradoodle? Wat is het prijsverschil tussen een mini en medium Labradoodle en hoe weet ik of een fokker betrouwbaar is? In deze blog lees je meer over de Australian Labradoodle prijs.

Wat kost een Labradoodle pup?

Wat kost een Australian Labradoodle? De prijzen van een Labradoodle verschillen per fokker, de prijzen kunnen ook enorm verschillen. Maar gemiddeld ligt de prijs voor een Australian Labradoodle tussen de €1800 en €2000 euro. Dit is inclusief inentingen, paspoort, ontworming en certificaat van afstamming. De castratiekosten zitten hier niet bij inbegrepen.

Wat zijn de overige kosten?

Naast het aanschaffen van de hond komen er natuurlijk ook nog extra kosten. Zoals hondenspullen, voeding, castratiekosten, kosten van bezoekjes aan de dierenarts en de verzorging van de Australian Labradoodle. Deze overige kosten variëren natuurlijk, hoe gezonder en fitter de hond is hoe minder vaak je bijvoorbeeld langs de dierenarts hoeft.

Voordat je een Australian Labradoodle aanschaf - dit moet je weten!
De Labradoodle prijs ligt tussen de €1800 en €2000

Hondenbelasting

Over het algemeen ligt de prijs van hondenbelasting tussen de €90 tot €100 per jaar. Maar de prijs van hondenbelasting verschilt per gemeente. Gelukkig heffen steeds meer gemeente de hondenbelasting op, misschien heb jij ook wel geluk met jouw gemeente. Benieuwd wat jij als hondenbelasting moet betalen? Neem dan een kijkje op de site van jouw gemeente.

Jaarlijkse kosten

De jaarlijkste terugkerende kosten voor een (labradoodle) hond liggen rond de 1000 euro. Denk hierbij aan inentingen, ontwormen, antivlooimiddel, de verzekering, hondenvoer, hondenbelasting, hondentraining en de trimsalon. In het eerste levensjaar, als de hond een pup is, zijn deze kosten een stuk hoger. Dit komt omdat je in het begin iets vaker langs de dierenarts moet voor inentingen en ontwormingskuren. Houd rekening met 1.200 tot 2.250 euro!

Wat is het prijsverschil tussen een mini en medium size?

Bij veel fokkers zit geen verschil tussen de mini en de medium labradoodle maar bij sommige fokkers wel. Vraag dit na bij de fokker zelf. De prijs voor een mini heeft vooral te maken met de ouders en familielijn waaruit ze komen.

Hoe weet ik wat betrouwbare fokkers zijn?

Om een goede fokker te kiezen kun je het beste deze lijst van de Australian Labradoodle Association Europe. raadplegen. In deze lijst vind je de fokkers die zijn aangesloten bij de Australian Labradoodle Association Europe. Zij onderschrijven de gestelde regels en afspraken en streven hetzelfde doel na; het op verantwoorde wijze fokken van Australian Labradoodles.

Koop geen hond op marktplaats

Koop altijd een hond via een fokker en niet via marktplaats. Zo voorkom je dat je opgelicht wordt. Goede fokkers hebben namelijk Marktplaats helemaal niet nodig. Controleer ook altijd goed de papieren bij het aanschaffen van een Labradoodle.

Ook al is een (Australian) Labradoodle geen goedkope hond, je krijgt er zoveel liefde voor terug dat het absoluut de moeite waard is!! Wat vind jij van de Labradoodle prijs?

Binnenkort het baasje van een labradoodle?

In het nieuwe eBook “Labradoodle Geheimen” kun je op een leuke manier leren hoe je door middel van positieven methodes jouw (Australian) labradoodle kunt op voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond. Lees meer over het eBook Labradoodle Geheimen.

Labradoodle Geheimen

Meer Labradoodle tips